Historien bag udviklingen af ST-metoden

Min egen kamp mod irritabel tyktarm

Jeg var nok omkring 23 år gammel, da jeg første gang blev opmærksom på, at min mave eksisterede. Indtil da tænkte jeg aldrig over hvad jeg spiste eller hvad min mave foretog sig. Jeg passede mit og den sit. Lykkeligt uvidende om mavens funktion og rolle levede jeg ganske frit og ubekymret. 

Fra ubevidst til irriterende

Det skulle ændre sig en sen aften i 2004 hvor min mave pludeligt gjorde ondt. Ud af det blå. Det var ikke den store ulykke som sådan, blot lidt smerte og en forenmmelse af uro når jeg skulle sove. Jeg lærte at sove fra det, og livet gik videre. 

Fra irriterende til slemt

Slemt blev det hele da jeg som 26 årig mistede både job og kæreste. Min mave tog helt over og var nu efterhånden et problem i sig selv. Nu var jeg oppustet og nætterne var endnu mere smertelige. Jeg tænkte på min mave konstant - og på det nærmeste toilet - og var ganske sikker på at jeg måtte være alvorligt syg. Jeg måtte søge professionel hjælp.

Fra slemt til værre

Godt man har lægevidenskaben til at hjælpe, når man er syg, beroligede jeg mig selv. Men i takt med at de lægefaglige undersøgelser intet viste og lægerne stille og roligt ændrede sig til en endeløs række af alternative behandlinger, gik det efterhånden op for mig: ingen kan hjælpe mig med denne lidelse! 

15 år med kroniske mavesmerter

Tiden har det med at gå, men med irritabel tyktarm kan man altid regne med, at velbehag før eller siden bliver erstattet af ubehag. Det kører altid op og ned.

I mine 15 år med lidelsen var det værste faktisk angsten for irritabel tyktarm, dvs. angsten for at den skulle springe frem og ødelægge dagen eller aftenen. Angsten alene kunne nemlig igangsætte mavesmerter. 

Mange sociale arrangementer blev aflyst. Nogle på selve dagen, og jeg svigtede ofte venner, når min mave havde taget styringen. Selv en god vens bryllup blev aflyst - på selve dagen! - da min mave allerede fra morgenstunden gik i hyperaktivitet og drænede al energi i hele kroppen.

En ny forståelse for mavens ufattelige følsomhed

En læge sagde engang til mig, at maven er vores anden hjerne, den udtrykker alt det, som vi ikke har ord for.

Jeg har altid vidst, at maven reagerer på følelser og stress, men det vat nyt for mig, at man nede i tarmene kunne finde hver eneste fortrængte følelse og fornemmelse, vi nogensinde har erfaret igennem livet.

Mange af disse følelser er komplet fortrængte og gemt væk for mange år siden, og det er slet ikke så heldigt, for det er oftest præcist disse følelser, der snakker højest gennem vores mavetarmkanal. 

Sent i 30'erne går det for alvor op for mig, at mine kroniske fysiske mavesmerter skyldes psykologiske påvirkninger - dvs. emotionelle påvirkninger, der helt ubevidst finder vej til tarmens glatte muskler via det autonome nervesystem. 

Så længe jeg prøver at maskere symptomerne - fjerne smerterne - så lever den psykologiske årsag videre. 

Problemer skabt af sindet skal altid løses af sindet

Det stod mig klart, at langt de fleste behandlingstilbud fokuserede på maven og symptomerne. Det begynder med lægemidlet HUSK, som jeg har har fortæret i spandevis og derfra videre til utallige forsøg på at regulere maven gennem kost og terapi. Intet hjalp mig. 

Mit fokus ændrede sig til underbevidstheden, men også her var der begrænsninger. Hypnose, som jeg selv arbejdede med til hverdag som terapeut, virkede ikke. Hypnose kan fint skabe kontakt med underbevidstheden, og selv om problemerne forsvandt for en stund, så vendte symptomerne altid tillbage.

Det var gennem en migrænebehandling, hvor jeg behandlede en dame, der led af invaliderende migræne, at jeg forsøgte at tale direkte til underbevidstheden. Klienten skulle intet foretage mig, og jeg gav kun få instrukser til underbevidstheden. Vi lod så at sige underbevidstheden arbejde helt selv.

Hvilken forskel! 

Ved denne direkte dialog opstod en anden slags bevidsthedstilstand, der var komplet ny for mig. Efter fem behandlinger havde vi fået fjernet migrænen, og efterfølgende behandlinger med andre klienter gav samme resultatet, både med migræne og irritabel tyktarm. 

Sidenhen skete også succesfulde behandlinger med fobier og kroniske smerter. 

Endelig fri efter 15 år kroniske smerter

Det er altså ikke kødet eller det organiske, der er sygt, dert er blot her vi mærker det syge. Det "syge" er derimod energien i kroppen - dvs. alle de gamle fortrængte tanker og følelser, der lever i det autonome nervesystem, hvorfra de i en uendelighed påvirker kroppens svageste dele. 

Det bliver først som 39-årig, at jeg endelig slipper fri af min irritable tyktarm-lidelse. 

Jeg har lavet en step-by-step manual til en kollega, med klare instrukser om hvordan hun skal kommunikere med min underbevidsthed, når jeg befinder mig i trance. Jeg lider af såkaldt afantasia og det betyder at jeg ikke kan se billeder med mit indre øje (98% kan fint se billeder med deres indre øje).

Afantasia gør processen en smule mere krævende, men det ændrer som sådan ikke på metoden og arbejdet. Min underbevidsthed skal have klar instruks om at identificere og lokalisere de bevidsthedsfænomener, der har lært at påvirke mine tarme via mit autonome nervesystem. Denne behandlingsproces foretages lige indtil at mine symptomer er væk.  

Efter tre behandlinger - omkring fire timers behandling - har jeg en mave, der endelig er rolig og afslappet igen. 

ST-behandling er en realitet

Udviklingen af ST-metoden har været et meget personligt projekt. Det er nemlig udviklingen af præcis den behandlingsform, jeg ville ønske, at jeg selv kunne have fået for 15 år siden. Her fik jeg nemlig mine første symptomer på irritabel tyktarm. 

Havde jeg dengang fået mulighed for ST-behandling, så kunne jeg være blevet forskånet for utroligt megen ubehag og tabt livskvalitet. I stedet måtte jeg igennem en lang rejse gennem utallige behandlinger, lægelige undersøgelser og forgæves forsøg på at komme min lidelse til livs. 

Men irritabel tyktarm handler ikke kun om mig selv. Jeg har det godt i dag. Det samme kan man ikke sige om de mere end 800.000 danskere, der lider af irritabel tyktarm eller om de op imod 640.000, der hver dag lider af migræne og kronisk hovedpine.

Mit ønske har været at skabe et nyt og moderne behandlingstilbud, der ikke kun effektivt løser psykosomatiske problemer, men samtidig også kommer med en kundetilfredshedsgaranti. 

Med ST-behandling mener vi faktisk, at have skabt et unikt behandlingstilbud, der bryder fri af de eksisterende behandlingsrammer og vilkår der gælder på det nuværende danske marked for behandling af bl.a. migræne og irritabel tyktarm. 

Vi kan tilbyde vores kunder et nyt og banebrydende behandlingstilbud fordi ST-behandling over tid har vist sig så metodisk sikker, at den i snit hjælper 9 ud af 10 personer. Netop derfor kan vi tilbyde fuld tilfredshedsgaranti på alle behandlingsforløb. Men får ganske enkelt alle sine penge tilbage opnår man ikke den ønskede effekt!