Kort introduktion til ST-behandling

Hvad er ST-behandling? 

ST-behandling (også kaldet ubevidst terapi) er en præcisionspsykologi, der er udviklet til at hjælpe mennesker, der lider af irritabel tyktarm og migræne. 

Hvad er nyt?

ST-behandling har vist sig i stand til at kunne fjerne årsagen til bestemte kroniske lidelser. Dette sker gennem en såkaldt skånsom ubevidst terapi, hvor man finder de aktive bevidsthedsfænomener, der via kroppens autonome nervesystem forstyrrer kroppen. 

Hvem har brug for ST-behandling?

Alle der lider af kroniske lidelser, som sundhedsvæsenet ikke kan finde en medicinsk årsag til kan få stort udbytte af ST-behandling. 

Hvor sikker er behandlingsmetoden?

ST-metoden er særdeles effektiv, og den er det første behandlingstilbud i Danmark, der kommer med tilfredshedsgaranti på alle ST-behandlinger af migræne og irritabel tyktarm. 

Hvor lang tid varer effekten?

Effekten er efter alt at dømme livsvarig. Vi får sjældent tilbagemeldinger om tilbagefald. Sker dette, så iværksætter vi en yderligere behandling, og fjerner de dele, der stadig forstyrrer. 

Virker ST-metoden på andet end migræne og irritabel tyktarm?

Ja, ST-behandling virker på et bredt spektrum af psykiske og kroniske lidelser, herunder angst, depression, kroniske smerter, fobier mv. 

Hvad koster behandling?

Første konsultation koster altid kr. 1000,- og er ikke refunderbar. De enkelte ST-behandlinger koster kr. 700,- pr. gang og disse betalinger kan og vil blive refunderet, hvis behandlingen ikke virker tilfredsstillende.

Vi har valgt at lave en prissætning, der tager forbehold for, at det er meget forskelligt, hvor mange behandlinger, der er nødvendige for den enkelte person. Læs mere om priser her

ST-behandlingens effekt på migræne og spændingshovedpine

Hvorfor kan ST-behandling hjælpe på migræne?

ST-behandling er indtil videre den eneste behandlingsform, der har til formål at fjerne årsagen til migræne. Dette ved at fjerne de ubevidste følelser, der gennem underbevidstheden (det autonome nervesystem) påvirker blodkarrene i hjernen. 

Men man kan jo ikke bevise hvad der forårsager migræne?

Det er rigtigt. 

Lægevidenskaben kan ikke finde en organisk årsag til migrænelidelsens opståen. Dette skyldes med al sansynlighed, at lidelsen alene er en psykosomatisk lidelse, der opstår som et led i den psykologiske opbygning af personligheden. 

Underbevidstheden glemmer aldrig! Og nogle emotionelle påvirkninger af kroppen får et permanent mønster. Den bedste forklaring på en årsag er, at det er bevidsthedsfænomener - erfaringer, sanseindtryk og ubevidste følelser - der på psykosomatisk vis påvirker blokarrene i hjernen, og altså rent elektrisk har mulighed for at få blodkarrene til at udvide sig og trække sig sammen, således symtomerne opstår. 

Hvad er anderledes ved ST-behandling?

ST-metoden har som grundlæggende antagelse, at migrænelidelse og kronisk hovpine bliver igangsat fra underbevidstheden. De anskues begge som psykosomatiske lidelser.

Med ST-metoden anskues hovedpine generelt for værende en psykologisk lidelse, der kommer til udtryk gennem fysisk smerte. 

Ønsker man at fjerne migræne og spændingshovedpine, så skal man ikke bekæmpe symptomerne, men finde de ubevidste følelser, der igangsætter det stigende tryk i blodkarrene

Eftersom migræne er psykologisk igangsat via det autonome nervesystem, så sigter ST-behandlingsmetoden udelukkende mod at fjerne de fastlåste ubevidste følelser og bevidsthedsfænomener, der er i stand til at igangsætte hovedpine.

Når den psykologiske årsag er lokaliseret, identificeret og fjernet, så forsvinder migrænelidelsen (såvel som spændingshovedpine). 

Målet med ST-behandling er at fjerne migræne og hovedpine eller som minimum skabe 80 % bedring. 

Kan metoden bruges til anfaldsbehandling eller som forebyggende behandling?

Metoden har til formål at fjerne al migræne og ikke blot forebygge migræne eller reducere antallet af anfald. Dog vil man under behandling have mulighed for at opleve metodens effektivitet, såfremt man erfarer et aktivt migræneanfald. Metoden har nemlig vist sig, at kunne stoppe aktive anfald på under 20 minutter.