Husk at rette din ryg op - flere gange - hver eneste dag!

Når vi ønsker os en sund psyke og et bedre liv, så kommer vi ikke uden om vores kropsholdning og måden hvorpå vi rent fysisk bærer os i livet. Læs videre hvordan du let og effektivt kan få en ordentlig og sund holdning, der kan bære dig ret igennem livet. 

1. Kropsholdning og psykisk velbefindenhed

Dengang du var barn hørte du sikkert ind i mellem, at du skulle rette dig op eller stå lige. Det var der faktisk en god mening i og en god kropsholdning er meget mere end en kosmetisk bekymring, selvom det også betyder at du ser højere ud og kan se helt op til 3-5 kg. lettere. 

Men en ordentlig og tilstrækkelig kropsholdning kan meget mere, nemlig reducere stress i muskler, sener, knogler og indre organer, hvilket kan gøre dig sundere, gladere og mere selvsikker. Når du står lige op, vil du se bedre ud end normalt, og det hjælper også med at øge din højde (du vil se højere ud).

2. Dit kropspanser

En god kropsholdning er mere end æstetetik, der viser også omverdenen, at du ser livets realiteter i øjnenene. At du ikke har et Peter Pan Kompleks, og dermed bevidst eller ubevidst ønsker dig tilbage til barndommen og væk fra livets realiteter, ligesom Peter Pan, der blev konge af Ønskeøen, der ikke fandtes. 

Livet gør indtryk på os, og vores krop bærer præg af både det fysiske slid, men også det psykiske pres. Alle udvikler vi et kropspanser, der både skal beskytte os mod omverdenen, men som også kan blive så tungt, at det undertrykker dele af vores person.

3. Sådan gør du

Find et sted hvor gulv og væg gulv er vinkelret, hvor du nemt vurdere din aktuelle stilling og holdning. Stå med ryggen vendt mod væg eller dørkarm og bak nu langsomt op mod væggen, indtil du står i god kontakt med den (men dog ikke læner mod den). Dine fødder skal stå i forhold til dine skulderbredde, fladt på gulvet  og et lille stykke væk fra væggen.

Bemærk hvad der rører væggen

Ideelt set vil du have tre kontaktpunkter mellem din krop og væggen:

1. bagsiden af ​​dit hoved, 

2. dine skulderblade og 

3. dine balder.

Obs.: Hvis du har en dårlig stående stilling, kan du opleve, at din midterste del (måske sammen med din bagdel) rører væggen først.

4. Træd nu fra væggen og fasthold din kropsholdning

Gå væk fra væggen eller dørkarmen samtidig med at du opretholder din korrekte overkropsstilling. Inden længe vil din krop automatisk vende tilbage til sin tidligere velkendte og normale usunde position. 

Prøv derfor at holde et fokus på hvordan din korrekte og sunde kropsholdning føles, så du kan opretholde det så længe som muligt. Når du føler, at "faldet" eller "krumningen" vender tilbage, så genopret straks din kropsholdning.

Carsten Laursen omkring vigtigheden af en god kropsholdning

Korpsholdning og sund psyke

Når du står op ret, er med dine skuldre trukket tilbage og skyder brystet fremefter, så indtager du en kropslig holdning, der signalerer til din indre verden så vel som din ydre omverden: 
at du accepterer ansvaret for dit eget liv. 

Du kan mærke det, snå snart du retter dig op, at det instinktivt og ubevidst er en kropsholdning, der vidner om en solid og moden psykologisk indstilling og eksistentiel livsholdning - en holdning der bærer en konge og et voksent menneske gennem livet. 

Det betyder ganske enkelt, at du har accepteret at barndommen er ovre, at du ikke længere er et offer for omstændighederne, men er i stand til at påføre din vilje og beslutsomhed på din omverden. At du tør vælge mellem godt og ondt, og ved, at din moral og etik, beslutsomhed og handlekraft, kommer indefra din føling med dig selv og dit indre liv. 

Det betyder, at du lever et liv UDEN at underkaste dig for andre (forældre, politikere, venner, guruer osv.) Det viser din omverden, at du er villig til at påtage dig ansvaret for at skabe en produktiv og meningsfuld virkelighed.

Et godt tip til os der hurtigt glemmer

Læg en seddel på skrivebordet, så du hver morgen minder dig selv om din kropsholdning. Flere påmindelser kan med fordel placeres forskellige steder, så du husker dig selv på din kropsholdning. Din telefon kan også indstilles og der findes ligeledes apps, der kan være dig behjælpelig i starten.