Hypnose & Hypnoterapi Viborg

Hypnose & Hypnoterapi Viborg

Hypnose er et fantastisk redskab til at fjerne bl.a.:

  • Depression
  • Angst
  • Panik & uro
  • Stress, søvnbesvær eller træthed
  • Vægtproblemer
  • Lavt selvværd & usikkerhed
  • Alkoholproblemer & afhængighed
  • Eksamensangst & generthed
  • Fortrængninger

Hvad er hypnose?

Virker hypnose?

Hypnose bliver ofte betegnet som noget lidt mystisk og mærkeligt, ja, for mange er det at regne for ren hokus-pokus.

Men faktisk er hypnose noget helt naturligt, og slet ikke noget ud over det normale. Den tilstand man bringes ind i ved hypnose er faktisk noget som vi alle udsætter os selv for så ganske ofte endda. Vi kalder det dog ikke hypnose, men at falde i staver hvilket vil sige, at vi lige kort kobler fra vores bevidste "jeg" eller opmærksomhed, og åbner op over for vores fantastiske underbevidsthed.

Ofte sker denne overgang ganske ubevidst, og de bedste eksempler på at falde i staver ses hos børn, der pludselig forsvinder væk i en tilstand af væren uden bevidst tænkning, villen eller handlen.

Hypnose er et ord, der hos mange bliver mødt med en vis skepsis. Men faktisk er hypnose blot betegnelsen for en tilstand, som vi mennesker helt naturligt kommer i, når vi dagdrømmer, falder i staver eller bliver voldsomt opslugt af en aktivitet som for eksempel at læse, male, skrive eller noget helt fjerde.

Derfor er hypnosen i virkeligheden heller ikke så mystisk, som den måske har ry for at være. 

I hypnoseterapi eller hypnoterapi benytter man sig af denne tilstand til at komme en lang række psykiske problemer eller udfordringer til livs. Det kan være alt fra afhængighed til stress, angst eller depression.

Den hypnotiske tilstand kan beskrives som en slags trance, og i den tilstand kan vi arbejde med suggestioner, som egentlig blot er betegnelsen for det, der fokuseres på under hypnosen. Dette vil altid være inden for det enkelte menneskes almene sikkerhedsmæssige, etiske og moralske rammer og er derfor ganske ufarligt. 

Hvordan virker hypnose?

I hypnoterapien arbejder man med suggestioner eller fokuspunkter i den hypnotiske tilstand, hvor den hypnotiserede altså er mere påvirkelig, fokuseret og koncentreret. Har man eksempelvis problemer med eksamensangst og arbejder med dette under hypnoterapi, vil man i trancen eller hypnosen være mere opslugt af det fokuspunkt, og man vil altså mere intenst kunne arbejde med sin eksamensangst.

Selvom det måske lyder lidt for fantastisk, så er hypnose faktisk en utrolig effektiv metode til helt at fjerne for eksempel afhængighed, vægtproblemer eller eksamensangst. Det er netop det, at man benytter sig af den trancelignende tilstand, der gør, at denne typer problemer kan afhjælpes relativt hurtigt og med langsigtede resultater. 

Tryg hypnose i Viborg

Hos Munk Schandorff Terapi i Viborg arbejder vi med hypnose og hypnoterapi som redskab til håndtering af en lang række livsmæssige udfordringer og psykiske problemer. Vi har stærkt fokus på, at hypnose bruges på en måde, der er tryg for vores klienter. Derfor svarer vi gerne på alle de spørgsmål, vores klienter måtte have angående hypnose og hypnoterapi. På den måde vil vi være med til at afmystificere hypnose som psykologisk redskab.

Søger du hypnose og hypnoterapi i Viborg, har vi hos Munk Schandorff Terapi stor erfaring med og viden om metoden, og derfor kan vi give dig den helt rigtige behandling under gode forhold.