Vi tilbyder | Blog

Introduktion til arketyper

Introduktion til arketyper

Arketyper er symboler som vi mennesker ubevidst forstår. Ifølge den dybdepsykologiske bevidsthedsforståelse er arketyperne kodet i vores underbevidsthed, de er nedarvet i vores komplekse bevidsthed over årtusinder. I følgende artikel skal vi tættere på arketypernes oprindelse og en forståelse for det kollektivt ubevidste. 

Læs videre

Find din indre styrke (og konge)

Find din indre konge

Hvornår er en dreng blevet til en mand? Hvornår kan man være sikker på, at man har realiseret sig selv, og er blevet til det menneske, man inderst inde er? Selvtillid, selvværd og selvsikkerhed er indre psykiske fornemmelser, som tilhører en konge, dvs. en maskulin og bevidst psykisk energi, i en integreret, kompleks og moden mand. Kom tættere på din indre konge, og lær hvordan du undgår at ende som en ond tyran eller simpel svækling.

Læs videre

Narcissister og kunsten at undgå dem i sit liv

Har du nogensinde mødt en narcissist? Måske har du allerede været i kløerne på én og mærket på tæt hold hvad de er i stand til. Måske har du selv narcissistiske træk og ønsker at blive fri af dem? Sikkert er det, at narcissisterne er her, og det har de altid været. Sikkert er det også at livet er for kort til at blive brugt op af deres selvtilstrækkelighed og egocentriske livsførelse. Så lad os få den viden, der giver os frihed til at gå udenom narcissismen.  

Læs videre

Aldrig mere eksamensangst

Føler du, at dit sind og dine tanker låser fast, når du skal til eksamen? Oplever du ubehagelig hjertebanken eller åndenød? Tvivler du på dig selv? Er du urolig selv om du inderst inde ved, at du er helt forberedt? De fleste føler sig lidt ængstelige, når de skal til en eksamination, men sikkert er det, at nogle mennesker er mere tilbøjelige til at lide af eksamenangst end andre. Denne blog er lavet til dig, der skal til eksamen, og én gang for alle ønsker at slippe fri af den forbandede eksamensangst. 

Læs videre

Hypnose, angst, uro, stress

Hvad er hypnose?

Formålet med hypnosebehandling er at påvirke underbevidstheden, så den samarbejder med bevidstheden i stedet for at modarbejde den. Hypnosebehandling er behagelig, uden nogen form for skadelige bivirkninger, og som regel virker den meget hurtigt og effektivt. Derfor bruger lægevidenskaben i stigende grad hypnosebehandling overfor nervøse og psykiske lidelser - med glimrende resultater. 

Læs videre

Pas godt på din kropsholdning

Når vi ønsker os en sund psyke og et bedre liv, så kommer vi ikke uden om vores kropsholdning og måden hvorpå vi rent fysisk bærer os i livet. Lær hvordan du får en korrekt sund kropsholdning og hvor meget det betyder for dig selv, din omverden og dit liv generelt, at gå ret gennem livet. 

Læs videre

Mobning & drilleri - sådan hjælper du dit barn, hvis det bliver udsat for mobning

Mobning & drilleri - sådan hjælper du dit barn, hvis det bliver udsat for mobning

Mobning er desværre stadig meget udbredt i vor tid, og intet tyder på at det får ende. På trods af mobbepolitik og oplysningskampagner, så finder mobning sted i skolen, men også uden for skolen og særligt på de sociale medier (hvor voksne også mobber og håner hinanden i stort omfang). Følgende artikel sætter fokus på hvad mobning er, hvordan mobning skal håndteres og hvordan du bedst hjælper dit barn igennem mobning. 

Læs videre

Hvad er borderline?

I fagsprog er borderline normalt betegnet som en emotionel ustabil personlighedsforstyrrelse. Man stiller diagnosen borderline eftersom den psykiske tilstand ligger i grænsefeltet mellem det normale (neurotiske) og det alvorligt syge (psykotiske). Læs videre om borderline her. 

Læs videre

Har du angst?

Har du angst?

Angst, usikkerhed og uro er din krop og sjæls naturlige reaktion på stress. Det er en følelse af frygt for eller ængstelighed omkring, hvad der kan komme til at ske. Angst kan opstå i forbindelse med den første skoledag, en jobsamtale eller det, at skulle holde en tale. Men hvis dine følelser af angst er ekstreme, varer længere end seks måneder og forstyrrer dit liv, kan du have en decideret angstlidelse.

Læs videre og bliv klogere på angsfænomenet.

Læs videre

forældre, børn, familie

Find din indre kriger

Hvordan finder vi viljestyrke og handlekraft, mod og styrke? Hvordan skal man som mand arbejde med den energi og kraft, der er iboende den mandlige psyke? Hvordan undgår man, at blive opslugt i sit arbejde og modarbejde sit eget bedste? Hvordan bliver man en bedre mand og et større menneske? 

Læs videre

Find din indre elsker

Hvordan kan vi åbne os bedre op for kærligheden? Hvordan kanaliseres kærligheden ind i holdbare baner? Kan vi risikere at være fremmedgjort ift. at modtage kærlighed? Hvad sker der, hvis vores indre barn ikke er blevet tilstrækkeligt velsignet af vores forældre? Og hvad er i grunden forskellen mellem at være en barnlig forfører og en moden begærer?

Læs videre

Slut med skyld og skam

Slut med skyld og skam

Har du også prøvet at føle skyld? Måske også skammet dig? Mange mennesker lever med de svære følelser, som skyld og skam er. Vigtigt er det, at man forstår hvor sådanne følelser kommer fra, hvorfor de er her, og hvordan, man slipper af med dem igen. I denne blog kommer vi nærmere på en forståelse for disse følelsers kompleksitet og ophav. 

Læs videre

Træk vejret bedre i dag

Var du klar over, at måden hvorpå du trækker vejret med stor sandsynlighed påvirker din krop og din sjæl på forskellig vis? Din vejrtrækning påvirker således både søvn, dit humør, din fordøjelse, dit hjerte, dit nervesystem, dine muskler, din hjerne og meget mere. Læs videre nedenfor, og bliv klogere på din vejrtrækning. 

Læs videre

Sådan får du mere ro og mindre stress

Er du stresset? Har du svært ved at sidde stille og finde ro? Det er en udbredt tendens i vor tid, at man ganske enkelt ikke har timer nok. Moderne mennesker ønsker ikke sjældent flere timer i døgnet. Bliver vi mennesker fejlanvendt af vores nutid? Er vores skole og samfund i stand til at oplyse om vigtigheden af vort indre liv? Læs videre og bliv klogere på dit indre liv og den stilhed, der er adgangen indenfor i det mest dyrebare du har: dit sind. 

Læs videre

Har dit barn angst eller dårlige tanker?

Oplever du at dit barn har angst? At det udviser tegn på uro og ængstelighed og ikke kan tåle normale udfordringer og situationer i hverdagen? At dit barn ikke tør sove ude, kan undvære dig eller jer? Måske du oplever at din egen angst er begyndt at vise sig i dit barns følelsesliv? Tag den med ro, det skal nok gå alt sammen. Her er hvad du skal gøre, hvis dit barn har angst eller uro (eller dit eget indre barn stadig driller dig i dit voksenliv). 

Læs videre

Vejen ind i og ud af depression

Har du i mere end to uger har følt dig trist, været indadvendt eller haft det elendigt det meste af tiden? Har du mistet interessen eller fornøjelsen ved aktiviteter, der normalt gør dig glad? Så kan du være deprimeret. Lær mere om hvad depression er, hvorfor du får det, hvordan du udvikler en stærk personlighed og forstå hvilke advarselslamper, du skal holde øje med. 

Læs videre

Kan du heller ikke sove?

Kan du heller ikke sove?

Psykiske udfordringer eller belastninger som bl.a. tankemylder, uro og usikkerhed påvirker vores søvnmønster. Men i grunden kan der være et væld af forskellige årsager til at vi mister adgangen til den gode og sunde nattesøvn. Lad os blive lidt klogere på hvad vi kan gøre (og ikke bør gøre) i døgnets stille og mørke timer. 

Læs videre

The Hours - et godt drama

The Hours - et godt drama

'The Hours' er en skøn film omhandlende livets meningløshedflugt og depression. Det er en moderne klassiker, der på fantastisk kompetent vis fortæller om tre sammenhængende og forskellige kvindeskæbner. Filmens grundtone livsbekræftende selv om den hverken mangler smerte eller fortvivlende ulykke. Den er et relevant eksistentielt og psykologisk drama, der giver os mulighed for at forstå meningsløshed og psykisk krise, som den erfares af den enkelte. 

Læs videre

Narcissisme & manipulation

Narcissisme & manipulation

Narcissisme og manipulation er to nøglebegreber, der ofte går hånd i hånd og kan have dybtgående konsekvenser for dem, der er involveret i relationer med en person med narcissistiske træk. Narcissisme refererer til en personlighedsforstyrrelse, hvor enkeltpersoner har en overdreven selvoptagethed, manglende empati og en trang til magt og kontrol over andre. Manipulation er den taktik, disse individer ofte anvender for at opnå deres mål, hvilket kan omfatte at opnå magt, kontrol eller følelsesmæssig forsyning. I denne artikel vil vi udforske nogle af de mest almindelige manipulationsteknikker, der anvendes af narcissister, samt hvordan man kan genkende og beskytte sig selv mod dem. Lad os dykke ned i disse komplekse og ofte skadelige dynamikker.

Læs videre